uteområdet

Mange muligheter

Vinterstid:

Vi bruker skileiken aktivt nesten hver dag når det er mulighet. Vi har også mye besøk fra skolene i Nedre Eiker og fra andre barnehager som koser seg i skogen og akebakken hos oss. Vi er veldig heldige som har så mange muligheter rett utenfor døren vår. Vi kan spenne på oss skia og gå rett ut i lysløypa. Da er det bare utholdenhet og ferdigheter som begrenser lengden. Vi setter pris på, og oppfordrer foreldre, til å ta med seg skiene slik at barna kan få gått på ski.

Vi har naturen helt innpå oss og kan følge med på dyrespor og annet dyrene legger igen. Dette er spennende tema for mange barn.

Vår, sommer og høst:

Når snøen blir borte går vi på lengre turer i skogen. Det er barnas ferdigheter og alder som er med på å avgjøre hvor vi går og hvor langt vi går. Rundt oss i skogen er det mange skatter å oppdage. Det er grotter, tjern, skrenter og mye mer.

Nærmest av alt har vi en hel idrettspark å boltre oss på. Her er det flere fotballbaner, med og uten kunstgress, og en fotballbinge.

Området barnehagen ligger i byr på utfordringer for både store og små! Årbogen barnehage har idrett og helse som et satningsområde. Vi jobber for å bidra til at barna som går i barnehagen får gode opplevelser og mestringsglede ved bevegelse ute i naturen året igjennom. Vi er mye ute og selv de minste er med oss på turer. Vi har en lavvo som barna sover i når vi er på tur, og der de sover godt!